BOOKING

Eno-gastronomische Rondleidingen

Het gardameer met zijn typische producten is het ideale gebied voor eno-gastronomische rondleidingen ter ontdekking van unieke en authentieke smaken.

Valpolicella – Lazise is heel dichtbij het territorium van de Valpolicella, heuvelachtige zone aan de oostzijde van het meer, bekend om haar zachtheid van het gebied vol wijngaarden waaruit de meest bekende wijnen van het Gardameer voortkomen.
De eno-gastronomische tours van de Valpolicella voorzien het begeleid proeven van plaatselijke wijnen, lunches in agriturismo’s met traditionele en huiselijke keuken en rondleidingen in meer suggestieve dorpjes van de zone.

Soave – Excursie van een hele dag in de zone van de Soave ter ontdekking van een territorium dat intact gebleven is door de jaren heen met zeer oude getuigenissen van de cultuur van de wijnstok. Naast de excellente, bekende wijnkelders zoals Soave, Valpolicella en Amarone, voorziet de excursie ook het bezoek aan druivenperserijen met proeven en proberen.
De tour van het Soave is ook beschikbaar met de elektrische minicar met twee plaatsen, voor een parkoers tussen de wijngaarden, pievi en kastelen, in het volle respect van het milieu.

Extraverge Olijfolie – De verbouwing van de olijf aan het Gardameer geniet een traditie die meer dan duizend jaar oud is wat van dit ingrediënt met delicate en gebalanceerde smaak een uitstekend ingrediënt om vis uit het meer te, net als vleesgerechten en polenta van de plattelandstraditie, verrijken.
In Lazise, in de buurt van de camping, bevindt zich het museum van de olijfolie waar de toeristen een antieke en indrukwekkende hendelpers, molenstenen, druivenpersen en de reconstructie van een cultivatie uit de XIXste eeuw die op waterkracht werkt in een tentoonstelling die verrijkt wordt door historische documenten en didactisch materiaal.
Het museum beschikt tevens over een Shop-punt waarin het mogelijk is verschillende selecties van extra verge olie te kopen met proeven van de verschillende bestaande specialiteiten.

Newsletter

Iscriviti al nostro servizio di newsletter per restare aggiornato sulle novità del campeggio e scoprire in anteprima tutte le offerte di piazzole e case mobili in campeggio per le tue vacanza a Lazise, sul Lago di Garda.